Istun sohvalla. Televisioruutuun tupsahtaa kummallisen mallisia terveyssiteitä. Siteiden viereen nousee aurinkovarjoa muistuttava toinen side. Mainoksessa korostetaan kuivuuden tunnetta ja varmuutta, jota tämä nimenomainen side kuulemma tarjoaa. Mainos päättyy lauseeseen " Have a happy period"

Istun ilmeettömänä sohvalla. Olo on turvonnut ja mahaa särkee. Ensimmäinen ajatus mainoksen jälkeen on, että yrittävätkö ne vääntää veistä haavassa. Vittuilevatko ne? Have a happy period. Just. Siis onko niillä pokkaa väittää, että tämä aika kuusta voisi olla jotenkin happy, iloinen, onnellinen? Vai väittävätkö ne että minun kuukautiseni ovat jotenkin iloiset?

– Minkälaiset kuukautiset sinulla oli tässä kuussa?

– No iloiset ja onnelliset.

Jos tämän mainoslauseen on kirjoittanut nainen, niin häpeä. Ja jos tämän mainoslauseen on kirjoittanut mies, niin menkää nyt joku itseenne, kun olette antaneet miehen kirjoittaa mainoslauseita naistenvaivoihin kun ei se selvästikään ymmärrä niistä mitään.

Noin lähtökohtaisesti kuukautiset eivät ole kovin mukavan tuntuiset. Ja jos aletaan mainostaa mukavaa tunnetta kuukautisten kohdalla, mennään pahasti metsään. Ainoa syy miksi itse saatan iloita kuukautisista on se, että tiedän olevani hedelmällinen ja voivani saada lapsia. Sekin ilo alkaa omalla kohdalla olla mennyttä, sillä en haaveile lisälapsista. Eiköhän näillä kolmella nyt toistaiseksi pärjätä. Seuraavaksi saattaisinkin iloita kuukautisista juuri siitä syystä, etten halua tulla raskaaksi.

– Huh. En ole raskaana, kuukautiset alkoivat.

Vai onko mainoksen tarkoitus toivottaa minulle hyviä kuukautisia, niin kuin toivotetaan hyvää joulua? Lähettääkö joku nyt minulle kortin jossa toivottaa tässä kuussa erityisen mukavia kuukautisia? Mukavat kuukautiset on sanayhdistelmänä jo niin absurdi, että alkaa kuvottaa.

Niin, että hyviä kuukautisia vaan minulle ja muille kohtalokavereille!