Kuinka kauas voi ihminen vieraantua luonnosta? Aika kauas. Minun ongelma-alueeni elämässä ovat liikunnan puute, syöminen ja unen puute. Eli ihan perusasioita noin niin kuin biologian, eloonjämisen ja elämisen kannalta. Tajusin ihan äsken, kun vein kuopustytön päiväkotiin, että jos saisin ne kolme perusasiaa elämässäni kuntoon, niin loppu olisi varmaan ihan helppoa. Jos nukkuisin tarpeeksi ja söisin säännöllisesti ja monipuolisesti, en eineksiä ja makeaa vaan oikeaa ruokaa ja harrastaisin säännöllisesti liikuntaa, niin voisin taatusti paremmin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Miten se voi sitten olla niin vaikeaa?

Kodin siivous tai siivoamattomuus on silkkaa seurausta siitä, etten jaksa mitään. Ja se ettei jaksa mitään on seurausta oikeastaan kaikista noista kolmesta asiasta. Kun ei liiku tarpeeksi, niin ei tule illalla väsy eikä mene tarpeeksi nukkumaan. Vääränlainen ruokavaliokin vaikuttaa väsymiseen ja jaksamiseen.

Uskaltaakohan sitä pyöräillä töihin? Odotan, että pesukone on pyörinyt, juon kahvin ja sitten tarkoitus oli pyöräillä töihin. Nyt näyttää kyllä niin sateenuhkalta, että täytyykin mietiä. Mutta tänään on ilmeisetsi joku kampanja-päivä ja pitäisi pöräillä työmatka. No auttaisihan se myös tuohon liikuntaan. Tänään kun ei ole aikaa muuten liikkuakaan, kuin nuo työmatkat. Töissä pitää ahertaa ja tehdä raporttiin korjauksia, iltapäivällä pitää rynnätä kotiin aikaisin, syöttää lapset ja valmistautua itse lähtemään yhteen kokoukseen. Mies vie pojat syntymäpäiville ja minä menen vielä kokouksen jälkeen tapaamaan tuttuja mammoja.